Stichting Burnout, de diepere en bewezen waarheid omtrent burn-out

Werkgevers


De rest van de website is geschreven voor de ‘burnout werknemer die gaat googlen’, daarom is veel informatie op de website aangesloten op hun belevingswereld. Het komt zeer vaak voor dat werknemers die een burnout vermoeden, gaan googlen (veel meer dan werkgevers dat doen).

Als Stichting Burnout hebben wij zonder meer ook oog voor het belang van de werkgever:

 

  • niet eindeloos treuzelen (niet als werknemer vele maanden laat staan jaren zonder externe burnoutherstelcoaching thuis zitten, dat bevordert het herstel niet)
  • bezava , dus een ‘ziek uit dienst’, voorkomen door tijdige externe burnoutherstelcoaching
  • als de werkgever de werknemer kwijt wil: de werknemer realisme aanleren, herstel met tweede spoor kiezen (lang bij een werkgever proberen te blijven die je eigenlijk kwijt wil, is geen gelukkigmakende weg)
  • effectieve burnout herstelcoaching. Kosten: ca, 1 bruto maandsalaris, daarvoor: vele maanden beperking ziekteduur! Meer dan 90% van onze interventies slagen (voorwaarde: de werkgever oefent geen extra stress uit door salariskorting of andere verplichtingen; de burnouter is door zijn ‘slechte gevoel’ genoeg intrinsiek gemotiveerd om beter te worden. Additionele stress, die door werknemer ‘juridisch bevochten’ moet worden, staat door de extra stress en angst een succesvol herstel in de weg.
  • voorkomen van te vroege en ‘verkeerde’ tewerkstelling, zeker zonder coaching; de typische ‘draaideurreïntegratie’ (elke 2 maanden weer aan het werk gebieden, en dan weer uitvallen) voorkomen wij.

Burnoutherstelmethode Stichting Burnout

Onze burnoutherstelmethode staat openlijk op de site: https://burnout.nl/sb_wp/wp-content/uploads/2018/05/SB-2016-burnout-herstel-methode-Stichting-Burnout.pdf.

Zeer weinig andere burnoutherstelorganisaties hebben een methode. Onze methode is gebaseerd op o.a. het wetenschappelijke werk van Diane Bernier, 1998, A study of coping: successful recovery from severe burnout and other reactions to severe work-related stress, en het proefschrift van Krista Regedanz, ‘Job burnout recovery’ plus uiteraard onze 14 jaar ervaring sinds onze oprichting in 2014. Wij pakken de burnout problemen redelijk praktisch aan: met de BBTI, Blankert Burnout Trigger Inventory https://burnout.nl/sb_wp/wp-content/uploads/2020/06/BBTI-ingevuld-met-cijfers-en-tekst-1-2.docx inventarisereren we elk werkgebied en privé gebied tot in detail, en gaan er, na gunning van de opdracht, mee aan de slag. Het zal niet in alle gevallen door veranderde coping van de werknemer lukken om de huidige situatie ‘de baas’ te kunnen; soms moeten ook in de functie stressvolle elementen worden weggenomen, of is een andere functie (bij dezelfde of andere organisatie) nodig om zeker te stellen dat voor DEZE PERSOON spelende gevoeligheden niet meer aanwezig zijn.

Aanvullende informatie voor werkgevers

Een telefoonnummer staat niet op de site, omdat we anders overstelpt zouden worden met juridische vragen van werknemers….maar als u een email stuurt naar info@burnout.nl kunt altijd een telefoonafspraak krijgen met de beoogde of behandelende psycholoog of coach (of met een van de managers).

Symptomen en definities burnout

Over burnout symptomen en definitie leest u meer op https://burnout.nl/burn-out/symptomen/

Als u geïnteresseerd bent in burnout preventie, is deze pagina het lezen waard: https://burnout.nl/burn-out-preventie/burn-out-preventie/. Bij diverse werkgevers hebben wij intern burnout preventie ingericht.

Lezenswaardig is ook de burnoutrichtlijn, die zowel voor huisartsen als bedrijfsartsen geldt: https://nvab-online.nl/sites/default/files/bestanden-webpaginas/MDRL_Overspanning-Burnout.pdf

Testen - voor de nauwkeurigheid

Bij burnout, zowel diagnose als herstel, is NAUWKEURIGHEID heel belangrijk. Daarom heeft Stichting Burnout overzicht en de beschikking over een groot aantal tests. De tests zijn ook nodig om het burnoutherstelprogramma zo nauwkeurig mogelijk vorm te geven. Tijd heelt de ‘wonde burnout’ niet, daar is echt gespecialiseerde burnoutherstelcoaching voor nodig – met nauwkeurigheid voor wat zich bij die persoon precies heeft afgespeeld, in relatie tot taken en collega’s en copingsstijl. Lees hier meer over onze testen: https://burnout.nl/burnout-testen/

Literatuur voor werkgevers

Als werkgever wilt u wellicht geen specialist worden in burnout, maar toch: meer weten, en wel diepgaander dan de meeste sites en nieuwsberichtjes over burnout.

Goede, behapbare literatuur vinden wij: