Stichting Burnout, de diepere en bewezen waarheid omtrent burn-out

Werkgevers


De rest van de website is geschreven voor de ‘burnout werknemer die gaat googlen’, daarom is veel informatie op de website aangesloten op hun belevingswereld. Het komt zeer vaak voor dat werknemers die een burnout vermoeden, gaan googlen (veel meer dan werkgevers dat doen).

Als Stichting Burnout hebben wij zonder meer ook oog voor het belang van de werkgever:

 

  • niet eindeloos treuzelen (niet als werknemer vele maanden laat staan jaren zonder externe burnoutherstelcoaching thuis zitten, dat bevordert het herstel niet)
  • bezava , dus een ‘ziek uit dienst’, voorkomen door tijdige externe burnoutherstelcoaching
  • als de werkgever de werknemer kwijt wil: de werknemer realisme aanleren, herstel met tweede spoor kiezen (lang bij een werkgever proberen te blijven die je eigenlijk kwijt wil, is geen gelukkigmakende weg)
  • effectieve burnout herstelcoaching. Kosten: ca, 1 bruto maandsalaris, daarvoor: vele maanden beperking ziekteduur! Meer dan 90% van onze interventies slagen (voorwaarde: de werkgever oefent geen extra stress uit door salariskorting of andere verplichtingen; de burnouter is door zijn ‘slechte gevoel’ genoeg intrinsiek gemotiveerd om beter te worden. Additionele stress, die door werknemer ‘juridisch bevochten’ moet worden, staat door de extra stress en angst een succesvol herstel in de weg.
  • voorkomen van te vroege en ‘verkeerde’ tewerkstelling, zeker zonder coaching; de typische ‘draaideurreïntegratie’ (elke 2 maanden weer aan het werk gebieden, en dan weer uitvallen) voorkomen wij.
  • gunstige eerstejaarsevaluatie UWV (als het zo ver komt) omdat Stichting Burnout als goed bekend staat bij het UWV (Stichting Burnout verricht ook herstelopdrachten voor UWV-klanten). Dus voorkomen van loonsancties
  • voorkomen van bezava bij ‘ziek uit dienst’
  • bereidheid om vanuit Stichting Burnout het UWV een brief te schrijven dat de werkgever prima zijn best (‘zorgplicht’) heeft gedaan.

Burnoutherstelmethode Stichting Burnout

Onze burnoutherstelmethode staat openlijk op de site: https://burnout.nl/sb_wp/wp-content/uploads/2018/05/SB-2016-burnout-herstel-methode-Stichting-Burnout.pdf.

Zeer weinig andere burnoutherstelorganisaties hebben een methode. Onze methode is gebaseerd op o.a. het wetenschappelijke werk van Diane Bernier, 1998, A study of coping: successful recovery from severe burnout and other reactions to severe work-related stress, en het proefschrift van Krista Regedanz, ‘Job burnout recovery’ plus uiteraard onze 14 jaar ervaring sinds onze oprichting in 2006. Wij pakken de burnout problemen redelijk praktisch aan: met de BBTI, Blankert Burnout Trigger Inventory https://burnout.nl/sb_wp/wp-content/uploads/2020/06/BBTI-ingevuld-met-cijfers-en-tekst-1-2.docx inventarisereren we elk werkgebied en privé gebied tot in detail, en gaan er, na gunning van de opdracht, mee aan de slag. Het zal niet in alle gevallen door veranderde coping van de werknemer lukken om de huidige situatie ‘de baas’ te kunnen; soms moeten ook in de functie stressvolle elementen worden weggenomen, of is een andere functie (bij dezelfde of andere organisatie) nodig om zeker te stellen dat voor DEZE PERSOON spelende gevoeligheden niet meer aanwezig zijn.

Aanvullende informatie voor werkgevers

Een telefoonnummer staat niet op de site, omdat we anders overstelpt zouden worden met juridische vragen van werknemers….maar als u een email stuurt naar info@burnout.nl kunt altijd een telefoonafspraak krijgen met de beoogde of behandelende psycholoog of coach (of met een van de managers).

Een mooie ‘vogelvlucht’ van burn-out krijgt u in de afscheidsrede van prof. dr. Wilmar Schaufeli over burn-out en mentale energie: https://www.wilmarschaufeli.nl/publications/Schaufeli/535.pdf

Symptomen en definities burnout

Over burnout symptomen en definitie leest u meer op https://burnout.nl/burn-out/symptomen/

Als u geïnteresseerd bent in burnout preventie, is deze pagina het lezen waard: https://burnout.nl/burn-out-preventie/burn-out-preventie/. Bij diverse werkgevers hebben wij intern burnout preventie ingericht.

Lezenswaardig is ook de burnoutrichtlijn, die zowel voor huisartsen als bedrijfsartsen geldt: https://nvab-online.nl/sites/default/files/bestanden-webpaginas/MDRL_Overspanning-Burnout.pdf

Testen - voor de nauwkeurigheid

Bij burnout, zowel diagnose als herstel, is NAUWKEURIGHEID heel belangrijk. Daarom heeft Stichting Burnout overzicht en de beschikking over een groot aantal tests. De tests zijn ook nodig om het burnoutherstelprogramma zo nauwkeurig mogelijk vorm te geven. Tijd heelt de ‘wonde burnout’ niet, daar is echt gespecialiseerde burnoutherstelcoaching voor nodig – met nauwkeurigheid voor wat zich bij die persoon precies heeft afgespeeld, in relatie tot taken en collega’s en copingsstijl. Lees hier meer over onze testen: https://burnout.nl/burnout-testen/

Als een van uw medewerkers een eerste snelle indruk wil krijgen of hij/zij burn-out is, kan deze gratis de wetenschappelijk onderbouwde test ‘BAT’ doen, ‘Burnout Assessment Tool’, op https://bat.wechange.be/nl-nl/. De score wordt autmatisch geïnterpreteerd. Als nog meer zekerheid verkregen moet worden, kunnen bij ons alle tests van de NVAB burnout richtlijn worden gedaan (SCL-90, 4DKL, Ubos). De uitslag kunt u naar ons toesturen via de contactpagina.

Literatuur voor werkgevers

Als werkgever wilt u wellicht geen specialist worden in burnout, maar toch: meer weten, en wel diepgaander dan de meeste sites en nieuwsberichtjes over burnout.

Goede, behapbare literatuur vinden wij:

UWV

  • De UWV werkwijzer van 1 juni 2021 rond de Wet Verbetering Poortwachter: 

           https://www.uwv.nl/werkgevers/images/werkwijzer-poortwachter.pdf

  • Een kortere ‘quickstart’ is hier te lezen:

           https://www.uwv.nl/werkgevers/Images/quick-start.pdf

Referenties en waardering

Stichting Burnout staat als goed en verantwoord bekend.

Stichting Burnout bestaat sinds 2006, en is leverancier voor het UWV, sociaal medische zaken, burnout herstel

Daarnaast heeft Stichting Burnout een prima score bij google waarderingen (klik)

En Stichting Burnout heeft ook een prima score op zorgkaart Nederland (klik)

Opdrachtgevers variëren van multinationals, tot universitaire en perifere ziekenhuizen, scholen, Stichtingen tot kleinbedrijf.

Burnout preventie voor werkgevers

Wij hebben ook een speciale pagina over burnout preventie, vooral voor werkgevers: https://burnout.nl/burn-out-preventie/

Bij diverse werkgevers hebben wij kamerbreed burnout preventie ingericht, inclusief intranet.

Anno 2021 is preventie ‘nog gemakkelijker’: laat medewerkers zelf de ‘BAT’ doen, ‘Burnout Assessment Tool’, van de KU Leuven: https://bat.wechange.be/nl-nl/. De score wordt automatisch online geïnterpreteerd. De BAT gaat uit van een ietwat gewijzigde burnout definitie (zie ook https://burnoutassessmenttool.be/): kenmerken:
1) emotionele uitputting
2) distantie
3) cognitieve ontregeling
4) emotionele ontregeling

Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvende vragen.

Wanneer mag voor het eerste ziektejaar om is, al op spoor 2 worden overgeschakeld?

Wanneer mag het eerste spoor worden losgelaten?

Advocaten, Centrale Raad van Beroep en de procedure voor Poortwachter zijn er duidelijk over: al lang voor het 1e jaar ziekte om is, EN ZEKER na 1 jaar ziekte!

Hier zijn 3 doorslaggevende tekstsen:

1) procedure Poortwachter (pdf, klik 1espoor-loslaten-procedure-toepassing-verbetering-poortwachter-na1jaarinelkgevalgoed)
2) Leeman-Verheijden-Luntjes advocaten (pdf, klik 1espoorloslaten-Leeman-Verheijden-Luntjes-advocaten)
3) Arbor advocaten – Centrale Raad van Beroep (pdf, klik 1espoorloslaten-Arboradvocaten-CentraleRaadVanBeroeptekst)

Overigens hebben wij over de periode van 1,5 jaar de 4DKL testen onderzocht, en zijn wij tot het volgende onderzoeksresultaat gekomen. Burnoutkandidaten knappen MEER op bij ‘volledig met rust laten’ dan een ‘verkeerd ingevuld eerste spoor’ – met dat laatste bedoelen wij: nauwelijks vrij, meteen ‘gedwongen’ weer uren opbouwen, zonder burnout analyse etc. Voor ons, en de betere bedrijfsartsen, is dat niet verbazingwekkend: burnout gebeurt JUIST in interactie tussen werknemer en een aantal ‘cues’ in zijn werkomgeving waar die ‘allergisch’ voor wordt. Als je dan ‘met oogkleppen op’ weer dezelfde omgeving en mensen ‘opdringt’ zonder goede burnoutanalyse, extern burnoutherstel etc. dan VERERGER je het probleem alleen maar.

Burnout herstel coaching verlengen tot tweede spoor

Eerste spoor – burnoutherstel – verlengen tot Tweede Spoor

Volgend op het PS12 burnoutherstelprogramma heeft Stichting Burnout een aansluitende module ‘ loopbaanoriëntatie’, uitstekend geschikt om MET lessen van de burnout succesvol het Tweede Spoor in te zetten – PDF Programma-loopbaanassessment-loopbaanorientatie-Stichting Burnout-ookalsvervolgopburnoutherstel-zoals-in-Tweede-Spoor-2014l