Geschreven door Stichting Burnout op 30 december 2019 in blog Nederlands

Wergevers zijn bij ziekte erg geinteresseerd in het voorkomen van bezava, zie http://bezava.com voor uitleg, evenals deze samenvatting: http://vaststellingsovereenkomst.nl/bezava/Bezava-samenvatting-HR-praktijkjan2014.pdf.

Dat kunnen zij voorkomen door a) zoals wetgever beoogde te handelen: u beter te maken, bijvoorbeeld met een burnouthersteltraject bij Stichting Burnout, voordat uw 2 jaar ziek zijn om is, of voordat uw tijdelijke contract af loopt, OF door b) (niet de bedoeling) uw ziekte te verbergen en u vlak voor contracteinde nog even beter te melden.

Dat laatste moet u absoluut voorkomen, want als u ‘gezond uit dienst’ gaat en dat ook niet recht zet bij werkgever en UWV, is financieel niemand meer geinteresseerd u gezond te maken of voor uw herstel te betalen.

Ziektekostenvezekeringen vergoeden geen burnoutherstel, https://www.ziektekostenverzekering.nl/dossiers/ziektekostenverzekering-burn-out, logisch, want werkgever en UWV horen het te betalen.

Als u op papier gezond uit dienst gaat, is ex-werkgever niet meer geinteresseerd u beter te maken…en helaas is UWV dat vaak ook niet meer. Vraag dan om tests te maken, conform burnoutrichtlijn, bij de UWV verzekeringsarts (in elk geval 4dkl, SCL-90, Ubos). Of laat z.s.m. na uitdientstreding een diagnose op schrift stellen: https://burnout.nl/bedrijfsarts-erkent-burn-out-niet/hoe-een-burnout-diagnose-op-schrift-te-krijgen/

NOG een reden waarom het dom is ‘incorrect’ uit dienst te gaan (= zonder ‘ziek uit dienst’): als u formeel gezond bent, worden uw WW rechten niet opgeschort. Dus ziek? Geen slappe knieën, op tijd diagnose op schrift laten stellen en voor einde dienstverband diagnose aan UWV en aan werkgever geven!