Geschreven door Stichting Burnout op 11 oktober 2019 in blog Nederlands

Als een werkgever je een vaststellingsovereenkomst ‘aanbiedt’ bij burn-out, wil hij dus de wet ontduiken, en wel: de Wet Verbetering Poortwachter inclusief herstelbetaalverplichtingen, ziekteloon, bezava en bezavakosten etc.

Een vaststellingsovereenkomst is bij ziekte verboden. Meldt het de arbeidsinspectie. Als je de vaststellingsovereenkomst tekent, heb je geen recht meer op: betaling herstel door werkgever, ziekteloon, WW etc. – je verliest een hoop rechten en geld.

Daarom is het goed in de vaststellingsovereenkomst 282.500 euro te vragen: dat zijn nl. de bezavakosten die de werkgever zich door wetsontduiking bespaart: https://www.winnock.nl/bezava-hier-moet-als-werkgever-op-letten/.

Mail deze link gewoon naar je werkgever, ‘brutalen hebben de halve wereld’:

Geachte werkgever,

Door een vaststellingsovereenkomst probeert u aan wetsontduiking te doen: u ontduikt bezava, bezava kosten, herstelbetalingsverplichtingen, ziekteloon, Wet Verbetering Poortwachter en nog meer. Bezava ontwijken bespaart u alleen al 282.500 euro:
https://www.winnock.nl/bezava-hier-moet-als-werkgever-op-letten/.

Daarom wil ik graag 250.000 euro of meer voor een vaststellingsovereenkomst (vso).

Ik overweeg overigens de Arbeidsinspectie en het UWV op de hoogte te stellen van uw poging tot wetsontduiking. Ik heb een diagnose burnout op schrift als bewijs van mijn ziekte.

Ik zie graag een gepast voorstel tegemoet, van 250.000 euro of meer.

Met vriendelijke groet,

werknemer’