Stichting Burnout, de diepere en bewezen waarheid omtrent burn-out

Werkgevers burnout

Werkgever is burn out

Voor u als werkgever een korter en krachtiger stukje, naast onze compacte site http://StichtingBurnout.nl die puur voor werkgevers is geschreven.

Slim, eenvoudig en goedkoop: burnout preventie oplossing voor werkgevers:  Inrichting-burn-out-preventie-voor-werkgevers

Bijna de hele site is geschreven voor ‘werknemers’, omdat hoofdzakelijk zij het zijn die op het web surfen, op het zoekwoord ‘burnout’ waar wij zo hoog op scoren in Google. Maar gelukkig is sinds ons ontstaan in 2006 onze naam, ‘Stichting Burnout’, ook steeds beter bij werkgevers blijven hangen – hopelijk omdat wij:

  • heel goed werk afleveren, vrijwel iedereen weer gezond krijgen
  • snel reageren met korte lijnen
  • wij ALLEEN MAAR burnoutherstel doen, eventueel aangevuld met loopbaanbegeleiding/spoor 2/outplacement, maar verder niets dan burnout.

Dat kan ‘saai’ klinken, maar: wordt boeiend als je de diepgang opzoekt. Dat doen wij dan ook, in onderzoek, wetenschappelijke publicaties, en wij hebben met onze aanpak ook het buitenland opgezocht en zijn actief in Nederland, België, Frankrijk en Berlijn. Altijd met de domeinnaam ‘burnout’ en dan het achtervoegsel (.nl, .be, .fr, .berlin).

Stichting Burnout of HSK?

Onze belangrijkste concurrent is HSK. Wij hebben zeer seniore coaches (meest: A&O psychologen rond de 50 jaar, in de nodige gevallen overigens ex-HSK medewerkers) en hebben de ‘PS’ – ‘Problem Solving’ burnout herstelmethode (in plaats van cognitieve gedragstherapie).

Lees hier op pagina 1 van de PDF ‘Effectiviteit en onderbouwing PS12 methode Stichting Burnout’ ons gemiddelde herstelpercentage EN wetenschappelijke onderbouwing van de methode (ook inzichtgevend voor bedrijfsartsen).

Wanneer mag het eerste spoor worden losgelaten?

Advocaten, Centrale Raad van Beroep en de procedure voor Poortwachter zijn er duidelijk over: al lang voor het 1e jaar ziekte om is, EN ZEKER na 1 jaar ziekte!

Hier zijn 3 doorslaggevende tekstsen:

1) procedure Poortwachter (pdf, klik 1espoor-loslaten-procedure-toepassing-verbetering-poortwachter-na1jaarinelkgevalgoed)
2) Leeman-Verheijden-Luntjes advocaten (pdf, klik 1espoorloslaten-Leeman-Verheijden-Luntjes-advocaten)
3) Arbor advocaten – Centrale Raad van Beroep (pdf, klik 1espoorloslaten-Arboradvocaten-CentraleRaadVanBeroeptekst)

Overigens hebben wij over de periode van 1,5 jaar de 4DKL testen onderzocht, en zijn wij tot het volgende onderzoeksresultaat gekomen. Burnoutkandidaten knappen MEER op bij ‘volledig met rust laten’ dan een ‘verkeerd ingevuld eerste spoor’ – met dat laatste bedoelen wij: nauwelijks vrij, meteen ‘gedwongen’ weer uren opbouwen, zonder burnout analyse etc. Voor ons, en de betere bedrijfsartsen, is dat niet verbazingwekkend: burnout gebeurt JUIST in interactie tussen werknemer en een aantal ‘cues’ in zijn werkomgeving waar die ‘allergisch’ voor wordt. Als je dan ‘met oogkleppen op’ weer dezelfde omgeving en mensen ‘opdringt’ zonder goede burnoutanalyse, extern burnoutherstel etc. dan VERERGER je het probleem alleen maar.

De cijfers in 1 plaatje. 

Eerste spoor – burnoutherstel – verlengen tot Tweede Spoor

Volgend op het PS12 burnoutherstelprogramma heeft Stichting Burnout een aansluitende module ‘ loopbaanoriëntatie’, uitstekend geschikt om MET lessen van de burnout succesvol het Tweede Spoor in te zetten – PDF loopbaanorientatie Programma-loopbaanassessment-loopbaanorientatie-Stichting Burnout-ookalsvervolgopburnoutherstel-zoals-in-Tweede-Spoor-2014

Verder ‘ bewijs’ van kwaliteit’ en ‘inhoudelijk leiderschap’ inzake burnout in Nederland

Behalve de google reviews en zorgkaart Nederland, ziehier over Stichting Burnout en wetenschap: link

Een samenvatting van 35 jaar burnout-wetenschap vindt u op deze 17 pagina’s PDF (klik) 35-jaar-burnout-wetenschap-research-onderzoek-1973-2008

Terug naar u en uw werknemer(s)

Wij hebben een landelijke vertegenwoordiging met altijd zeer seniore coaches (50+), bij voorkeur arbeids- en organisatiepsychologen.

Daarnaast hebben wij onze zeer beproefde ’12 sessie methode’ die vooral analytisch en ‘probleemoplossend’ is – wij zijn zeer gericht en compleet bezig, en mijden de ‘Rogeriaanse’ of ‘vrijblijvende gesprekkenmethodes’ die ongericht zijn.

Wij beginnen altijd met testen en diagnose, kostenloos, en u of de werknemer kan 1 dag na het maken van de online testen al een testrapport krijgen.

Een kennismakingsgesprek kan altijd binnen 5 dagen, een offerte binnen 3 dagen, en wij zijn niet eens zo duurder dan de gemiddelde concurrent.

Wij garanderen succes door onze ‘superspecialisatie’. De enige gevallen waarin burnoutherstel ons NIET lukt zijn a) hardnekkige privéomstandigheden die niet veranderd kunen worden (extreem voorbeeld: alleenstaande ouder met 3 ADHD kinderen) b) het wekelijks ‘bestoken’ van de medewerker. Wij rapporteren graag over de vorderingen, met toestemming van de cliënt, maar bedrijfsartsen of P&O-ers die wekelijks iets eisen van de werknemer, of die aan ‘wederopbouw van uren’ willen doen zonder goede voorafgaande burnoutanalyse verstoren het herstelproces. Dat geldt ook voor advocaten – als u een burnoute werknemer juridisch onder vuur neemt kan dat een strategie zijn, maar het gebrek aan ‘veiligheid’ tijdens het herstel zorgt er dan voor dat er helemaal geen herstel plaats vindt.

Op verzoek sturen wij u, bijvoorbeeld als kennismaking, graag het allereerste wetenschappelijke artikel over burnout toe, van dr. Freudenberger uit 1974 die al beschreef dat herstel alleen mogelijk was in veilige en warme omgeving.

(sommige werkgevers kiezen ervoor een burnoute werknemer zoveel mogelijk ‘onder druk te houden’ zodat deze zelf opstapt, maar sinds de komst van Bezava gaat zelfs deze ‘berekenende aanpak’ niet meer op denken wij).

Fysiek bewijs van burnout

Sinds enige maanden is het mogelijk burnout FYSIEK te controleren. Zie pagina (klik)

Preventie

In België is sinds 1 september 2014 preventie van burnout verplicht. Wij helpen daar diverse werkgevers bij burnoutpreventie. Het scheelt veel ziektegeld en juridische kosten!

Kijk op http://burnout.be/burnout-preventie-wet/burnout-preventie-wet.html

Voor preventie is het ook van belang te letten op ORGANISATORISCHE factoren die mensen structureel burnout kunnen maken: artikel 6 areas of burnout – https://burnout.nl/sb_wp/docs/6-areas-burnout-organisation-stanford.pdf

Daarnaast hebben wij een APARTE pagina gemaakt over burnout preventie, maar ook verzuimpreventie op ORGANISATORISCH niveau, en niet alleen voor burnout (klik).

Bellen?

Wilt u over uw werknemer praten? Dan maken wij graag een belafspraak via de betreffende consulent. Wilt u graag over Stichting Burnout als geheel praten? Dan plannen wij graag een gesprek in met een van onze kaderleden.

info@burnout.nl met uw telefoonnummer en beltijden, en wij reageren zeer snel. In het verleden hebben wij alle mogelijk telefonische oplossingen bedacht, maar telkens bleek het aan de lijn hebben van een ‘weinig wetende telefoniste’ verstorender dan via email een belafspraak met de inhoudelijk deskundige.

U bent ook ZEER WELKOM met ALGEMENE vragen over burnout, zowel theoretisch, als betreffende hele afdelingen, zowel als preventie. Wij praten graag over ons vak en geen vraag is ons te gedetailleerd.

Wij kiezen geen partij tussen werknemer en werkgever, wij hopen beide partijen en de wereld te dienen door zoveel mogelijk mensen gezond en gelukkig te maken. Uit een studie van het UWV in november 2013 blijkt dat de ‘snelle uitzendaanpak’ voor 6 MAAL zoveel arbeidsongeschiktheid zorgt; wij zijn dus duidelijk voor de langdurige aanpak – ‘eerlijk (en gelukkig) duurt het langst!’