Geschreven door Stichting Burnout op 24 juli 2019 in blog Nederlands

In 2019 heeft Prof. dr. Wilmar Schaufeli, bekend van ’35 years of burnout research and practice’     en van de UBOS, Utrechtse Burn Out Schaal (boven genoemd), met de KU Leuven een nieuw burn-out meet instrument vervaardigd, de BAT – Burnout Assessment Tool. Deze lijkt heel sterk op de UBOS, maar kent twee versies:

  • de eerste voor arbeidsgerelateerde context
  • de tweede voor als een arbeidscontext niet meer speelt

De tweede versie komt tegemoet aan de wens van studenten, huisvrouwen die burnout raken alsmede mensen die een burnout menen te hebben waarbij het werk ‘al lang’ gestopt is (dus een burnout opgedaan tijdens het werk, maar nooit is verwerkt/verholpen, en waarbij ‘niet-werken’ de burnout ook niet bleek op te lossen).

Hier zijn beide versies van de BAT in 1 pdf: BAT_nederlands

Maak die versie van de BAT die het meest op u van toepassing is, en mail de ingevulde BAT naar info@burnout.nl voor een gratis interpretatie.

Stichting Burnout heeft de scoringssleutel voor Vlaamse burnout-ers.

De BAT was standaard online te maken ij destandaard.be (een dagblad), maar zij hebben de test helaas weggehaald. Er blijft niets anders over dan de bovenstaande link naar de BAT nederlands pdf te volgen, die te maken en aan info@burnout.nl te meten.

Een andere snel en goed inventariserende test is de 4DKL, hier in pdf vorm https://burnout.nl/sb_wp/wp-content/uploads/2018/04/totaalformulier-4DKL-vier-dimensionale-klachtenlijst-bedrijfsartsen-in-pdf.pdf waarbij u alles zelf moet optellen (en uitslag ter interpretatie mailen aan info@burnout.nl)

Het kan ook in excel: https://burnout.nl/sb_wp/wp-content/uploads/2018/05/4dkl-blanco-ter-verzending-1.xls