Geschreven door Stichting Burnout op 10 september 2020 in blog Nederlands

Recent is de Duitse film: https://www.moviemeter.nl/film/1132895  – zeer de moeite waard om te bekijken voor een ieder die een AOV verzekering heeft of overweegt. Duitse titel: ‘Verunsichert: Alles Gute fuer die Zukunft’ (DE 2020).

Het laat zien hoe een AOV verzekeraar een klant intimideert, erop gokt dat deze toch geen geld heeft voor financiering van een proces, en dat een AOV verzekeraar de bewijslast 100% bij de klant laat. Als er 1% kans bestaat dat de ziekte door iets anders is veroorzaakt is dan het werk: geen uitkering. Gewetenloze praktijken.

Ook nuttig om te bekijken voor naïeve politici die vinden dat alle zzp-ers een AOV verzekering moeten hebben.

Zelf diagnoses aandragen van deskundigen is een must.

Voor wie denkt: ‘Ik kan zelf de proceskosten niet dragen’ bestaat er ‘procesfinanciering’, hier een greep van organisaties die dat doen. Je hoeft dan niets vooruit te betalen, zij willen alleen een percentage van de uitkering in het geval je wint: https://www.google.nl/search?source=hp&ei=EjJaX-r7DqWRlwTwsZ7QAQ&q=procesfinanciering&oq=procesfinanciering&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzICCAAyAggAMgQIABAeMgQIABAeMgQIABAeMgQIABAeMgQIABAeMgQIABAeMgQIABAeMgQIABAeOgUIABCxAzoICAAQsQMQgwE6BAgAEAo6BAgAEA06BggAEA0QHjoICAAQDRAKEB46CggAEAgQDRAKEB5QrhBYhFxg311oBXAAeAGAAbgIiAG0HJIBDDE3LjEuNS0xLjEuMZgBAKABAaoBB2d3cy13aXo&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwjqzJu04N7rAhWlyIUKHfCYBxoQ4dUDCAc&uact=5