Stichting Burnout, de diepere en bewezen waarheid omtrent burn-out

Juridische zelfhulp pagina

Stichting Burnout is een burnoutHERSTEL organisatie.

Wij bestaan uit coaches/psychologen, die het leuk vinden om, en zeer vaardig zijn in het HERSTELLEN van burnout.

Stichting Burnout is geen gratis adviesorganisatie omtrent juridische zaken, of ‘hoe pak ik mijn werkgever aan?’. Het is opvallend hoeveel mensen proberen gratis juridisch advies los te peuteren, zonder geïnteresseerd te zijn in burnoutherstel. Wij vinden dit een verkeerde basishouding: natuurlijk moeten je financiële en juridische belangen worden verdedigd….maar niet door ons, wel door een advocaat.

Op deze site is veel juridisch materiaal te vinden, maar dat is als zelfhulpmateriaal te zien. Wij geven daar geen juridisch advies bovenop. U hoeft ons dus niet te mailen met hulpvragen omtrent IURA of ‘hoe pak ik mijn werkgever aan’, dat moet u zelf doen.

Sommige mensen zijn zo verzwakt dat ze niet een assertieve mail naar P&O kunnen sturen. Dat kunnen wij ook niet helpen; een advocaat wel. Hoe duurder de advocaat, hoe meer onder de indruk de werkgever. Een brief van een juridisch bijstandsbureau wordt echt VIERKANT uitgelachen door een werkgever.

Hier volgt een samenvatting van de belangrijkste juridische zelfhulppagina’s; komt u er nog niet uit, ten aanzien van ‘wat is mijn recht’ of ‘hoe verwezenlijk ik mijn recht?’ schakel dan een gezond assertief familielid in, of vriend, of betaal anders een advocaat.

Als u liever van luisteren/kijken dan van lezen houdt: hier een half uur uitleg over de belangrijkste valkuilen, juridisch-financieel-belangentechnisch, als je burnout wordt: https://youtu.be/3FifH8dsbiY

De belangrijkste juridische zelfhulp:
https://burnout.nl/blog-van-stichting-burnout/de-juiste-weg-bij-burnout-vermoedens/

Als het niet zo loopt als bovenstaande, onderneem dan deze stappen:
https://burnout.nl/blog-van-stichting-burnout/weggeschoven-worden-zonder-burnout-erkenning-en-zonder-externe-herstelcoaching/

Als u de kracht niet hebt om Wet Verbetering Poortwachter aan te houden, en met een diagnose op schrift in de hand de werkgever te bewegen tot betaling van een burnouthersteltraject, overweeg dan een vaststellingsovereenkomst. Deze is overigens verboden bij ziekte, u verliest erdoor uitkeringsrechten en de werkgever is zijn plicht om u te herstellen kwijt, maar als u voldoende extra geld vraagt kunt zelf uw WW betalen zowel als uw externe burnouthersteltraject:
https://burnout.nl/overige-info-contact/juridisch/burnout-en-vaststellingsovereenkomst/

Als burnout wordt ontkend door werkgever of bedrijfsarts, of er ontstaat een impasse, dan komt dat door bezava: https://burnout.nl/behandeling/de-enorme-invloed-van-bezava-op-werkgever-en-bedrijfsarts-bij-burn-out/#:~:text=Bezava%20en%20de%20invloed%20op%20werkgevers%20en%20bedrijfsartsen&text=Het%20is%20ingevoerd%20in%202014,zij%20een%20burn%2Dout%20vermoeden.&text=Door%20een%20vso%20bespaart%20een,best%20100%2D200.000%20euro%20vragen.

Hoe u de impasse kunt doorbreken, staat al in voornoemde URL’s: met burnoutdiagnose in de hand werkgever (met in achterhoofd UWV) ‘dwingen’ een burnouthersteltraject te betalen, of ‘hengelen’ naar een vaststellingsovereenkomst.

Alle relevante recht staat op: https://burnout.nl/overige-info-contact/juridisch/juridisch-burnout/. Als u niet in staat bent om binnen dit kader uw recht te halen: schakel een assertief familielid, vriend of advocaat in om voor u te schrijven.

Last but not least: de bedrijfsarts heeft NIETS over u te zeggen. Het is een naïef standpunt van veel jonge mensen dat de bedrijfsarts er zou zijn om u te helpen. Dat is hij niet; de bedrijfsarts is ‘geen arts’, of althans ‘geen normale arts’ waarvan u hulp kunt verwachten – de bedrijfsarts is ‘slechts’ adviseur van de werkgever, zie art. 14.1 arbowet. En de werkgever kan zich nooit verschuilen achter de bedrijfsarts die hij zelf inhuurt en betaalt:

https://ontslag.nl/nieuws/werkgever-kan-zich-niet-verschuilen-achter-advies-bedrijfsarts/#:~:text=Het%20inschakelen%20van%20een%20gecertificeerde,de%20medische%20beoordeling%20kan%20verschuilen.&text=De%20werkgever%20blijft%20namelijk%20eindverantwoordelijke,verzuimbegeleiding%20en%20de%20re%2Dintegratie. en

Als u bovenstaande allemaal doorheeft, bent u hopelijk toe aan lezing van de pagina https://burnout.nl/behandeling-burn-out/burn-out-herstel-programmas/ en hebt u zin van burnout te herstellen. En kunt u het ‘vechten’ achter zich gaan laten, want zolang u vecht kunt u niet herstellen van burnout.