Geschreven door Stichting Burnout op 4 oktober 2019 in blog Nederlands

Gemene werkgever is dat dan!

Het is dan zaak om zo snel mogelijk de tests te maken die in de burnoutrichtlijn staan (https://nvab-online.nl/sites/default/files/bestanden-webpaginas/MDRL_Overspanning-Burnout.pdf), en met die tests een diagnose op schrift te laten opstellen, zoals beschreven op: https://burnout.nl/sb_wp/diagnose/burn-out-diagnose-hoe-herken-je-een-burn-out/ en de testresultaten mee te nemen naar een van volgende psychologen (graag zelf aanschrijven):

  • Amsterdam-Noord: vanaf 1 februari 2020: info@arjanoud.nl, drs. psychologie, tel 020 618 3844 linkedin profiel, A&O en GZ psycholoog https://www.linkedin.com/in/arjan-oud/
  • Putten: dunsbergen@kpnmail.nl, psychologe
  • Nijmegen: info@bartdonkers.nl, psycholoog


    Een van hen kan dan een diagnose op schrift zetten, uitgebreid, voor 350 euro ex btw.

Daarnaast is het zaak deze diagnose te sturen naar UWV afd ziektewet Postbus 57015, 1040 CT Amsterdam met briefje erbij ‘Help, werkgever wil me ontslaan terwijl ik ziek ben, en biedt helemaal geen externe burnoutherstelbegeleiding aan. Straf werkgever a.u.b. met loonsancties en bezava’.

Daarna MAILT u de werkgever dat u een diagnose burnout op schrift hebt en dat u een kopie aan het UWV hebt gestuurd, afdeling ‘Bezava’.

Dan schrikken zij, weten ze dat UWV ervan weet, en dan gaan ze zich normaler gedragen.

Dan is het tijd om uw tel nr te mailen naar info@burnout.nl en te vragen om een oriënterend gesprek te hebben over burnoutherstel.

Als het klikt maken wij (Stichting Burnout) een offerte, en geven we die aan werkgever, met verzoek te betalen. Wettelijk is werkgever verplicht te betalen ( https://www.arbeidsrechter.nl/aansprakelijkheid-schade-werknemer-werkgever-ongeluk en arbo). Doet die dat niet? Second Opinion UWV aanvragen en advocaat inschakelen met als specialisatie ‘arbeidsrecht reintegratie’.

Zullen we nu de tests uit de richtlijn maken zodat u snel naar een van genoemde psychologen kunt voor een diagnose op schrift?

  1. 4DKL bijgaand excel: graag invullen, saven en terugsturen als .xls – KLIK
  2. SCL 90 en Ubos maken, achter elkaar, zie testuitnodiging onder de mail die wij u sturen (een link naar de tests bestaat niet, van de uitgever moet elke uitnodiging apart worden gemaakt, op de tests zit Pearson copyright)