Geschreven door Stichting Burnout op 1 december 2020 in blog Nederlands

Bij veel zieken, burnouters die Stichting Burnout mailen, zien wij dat de werkgever zegt: ‘Je functie is opgeheven, je zou ergens anders aan de slag gaan’.

Hier kan een truc achter zitten: de weg open maken naar de kantonrechter, om u te ontslaan ONDANKS ziekte.

Het is, als u dat vermoedt, zaak z.s.m. een diagnose op schrift te laten stellen (https://burnout.nl/bedrijfsarts-erkent-burn-out-niet/hoe-een-burnout-diagnose-op-schrift-te-krijgen/ ), en die te sturen aan zowel werkgever als UWV, afdeling ziektewet, Postbus 57015  1040 CT Amsterdam, met de tekst: ‘Werkgever probeert mij te lozen via schrappen functie, terwijl ik duidelijk burnout ben – zie bijgaande diagnose’.

Zodra de kantonrechter ter sprake komt moet u met advocaat richting kantonrechter uw diagnose op schrift tonen, en vragen dat de zaak niet meer door de kantonrechter wordt behandeld maar door het UWV.

Meer leest u erover op:

https://www.judex.nl/rechtsgebied/werk-ontslag/ontslag/artikelen/ontslag-tijdens-de-eerste-twee-ziektejaren/#:~:text=Als%20u%20langdurig%20ziek%20of,geen%20twee%20jaren%20geduurd%20heeft.

Maar misschien nog belangrijker dan dat is dat u tijdens uw ziekte externe burnoutherstelcoaching afdwingt, zoals bij Stichting Burnout, te betalen door werkgever. Want zonder externe burnoutherstelcoaching zal uw burnout niet genezen…….https://burnout.nl/behandeling-burn-out/burn-out-herstel-programmas/