Stichting Burnout, de diepere en bewezen waarheid omtrent burn-out

FAQ 7: wat als de werkgever mij dwingt een bepaalde hulpverlener te kiezen?

Wanneer de werkgever u dwingt om een bepaalde hulpverlener te kiezen, is dat in strijd met artikel acht, EVRM. In dit artikel staat dat u recht heeft op respect voor uw privé leven en uw correspondentie. U heeft zelf de keus met wie u uw gevoelens wilt delen. Daarnaast gaat het ook tegen de WGBO, oftewel de Wet op Geneeskundige Behandelijksovereenkomst, in. In deze wet staat dat de patiënt altijd moet worden ingelicht over de complicaties en bijwerkingen van een bepaalde behandeling. Dit dient vooraf gedaan te worden.

De werknemer heeft dus het recht om zelf te kiezen. De behandeling zal enkel werken wanneer de klik tussen de cliënt en de therapeut optimaal is. Wanneer u interesse heeft in het volgen van een traject bij Stichting Burnout, helpen wij u uiteraard met het maken van de beste keuzes voor u.

Schakel Stichting Burnout gerust in om de werkgever uit te leggen waarom een traject bij Stichting Burnout zo goed is, en waarom ‘de klik met consulent/psycholoog’ zo belangrijk is. Stichting Burnout wordt o.a. aanbevolen in ‘Medisch Contact’ – link. Denk ook aan de pagina en brochure voor werkgevers, op deze site: https://burnout.nl/werkgevers/

Neem contact op

Voor meer vragen en antwoorden met betrekking tot een burn-out kunt u onze FAQ-pagina bekijken of mail uw woonplaats en telefoonnummer naar info@burnout.nl.