Stichting Burnout, de diepere en bewezen waarheid omtrent burn-out

FAQ 4: wat als de werkgever en bedrijfsarts uw burn-out ontkennen, of niets doen?

Hier zijn veel acties mogelijk, die het beste parallel uitgevoerd kunnen worden. Schrijf een beoordeling over de bedrijfsarts en benoem dat hij of zij geen richtlijnen volgt. Zeg dit ook persoonlijk tegen de bedrijfsarts. Geef ook het arbobedrijf een slechte beoordeling op Google Business en zeg waarom.

Doe de burn-out tests bij Stichting Burnout en laat ons na kennismaking een burn-out herstelplan schrijven waarin de testresultaten worden genoemd. Ook kunnen wij uw burn-out diagnose op schrift zetten. Daar kunt u hier meer over lezen.

Ook kunt u het Second Opinion Instituut aanschrijven en vraag of zij de burn-out richtlijnen en de tests naleven. Vraag ook wat een second opinion kost en of ze dat bij uw werkgever kunnen declareren.

Stuur daarna een kopie van de burn-out diagnose op schrift naar het UWV, afdeling ziektewet (Postbus 57015  1040 CT Amsterdam) met de mededeling dat uw werkgever niets doet. Breng dezelfde boodschap over naar het UWV via een UWV deskundigenoordeel. Zeg vervolgens de werkgever dat u het UWV op de hoogte hebt gesteld. U kunt hier meer lezen over bedrijfsartsen en werkgevers die uw burn-out ontkennen.

Neem contact op

Bekijk meer vragen en antwoorden op onze FAQ-pagina. Heeft u deskundig advies nodig? Neem dan via het contactformulier contact op met Stichting Burnout.