Stichting Burnout, de diepere en bewezen waarheid omtrent burn-out

FAQ 4: wat als de werkgever en bedrijfsarts uw burn-out ontkennen, of niets doen?

 

Wanneer uw bedrijfsarts of werkgever uw burn-out ontkent, kunt u verschillende acties uitvoeren.

  • Ten eerste kunt u een beoordeling schrijven over de bedrijfsarts. Benoem hier dat hij of zij niet de juiste richtlijnen volgt. Geef dit ook aan bij de bedrijfsarts. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om het arbobedrijf een beoordeling op Google Business te geven. Zorg dat u er een duidelijk uitleg bij geeft.
  • Daarna is het verstandig om de burn-out tests bij Stichting Burnout te doen. Laat ons nu de kennismaking een burn-out hertselplan schrijven waarin de testresultaten aan bod komen. Ook hebben wij een reeks psychologen die een burn-out diagnose op schrift zetten.
  • Ook kunt u het Second Opinion Instituut aanschrijven en vragen of de bedrijfsarts en werkgever de juiste burn-out richtlijnen en de tests naleven. Vraag wat een second opinion kost en of dit bij uw werkgever gedeclareerd kan worden.
  • Stuur daarna een kopie van de burn-out diagnose op schrift naar het UWV, afdeling ziektewet (Postbus 57015  1040 CT Amsterdam) met de mededeling dat uw werkgever niet op de gewenste manier handelt. Breng dezelfde boodschap over naar het UWV via een UWV deskundigenoordeel. Geef bij uw werkgever aan dat u het UWV heeft ingelicht.
  • Ontdek wat u nog meer kunt doen bij het ontkennen van uw burn-out.

 

Neem contact op

Heeft u deskundig advies nodig? Neem dan via het contactformulier contact op met Stichting Burnout. Wanneer u meer vragen heeft over een burn-out kunt u onze FAQ-pagina raadplegen.