Stichting Burnout, de diepere en bewezen waarheid omtrent burn-out

FAQ 3: hoe bereid ik mij voor op een bezoek aan de bedrijfsarts?

Wat is een bedrijfsarts?

Een bedrijfsarts zal ten alle tijden empathisch zijn en een helpende hand bieden. U hoeft uzelf dan ook niet te verantwoorden tegen over hem of haar.

Een bedrijfsarts is gespecialiseerd op het gebied van arbeid en gezondheid. Ze zijn er voor het begeleiden en beoordelen van de werknemers, het ondersteunen en adviseren van de werkgevers omtrent arbeidsuitval en de preventie daarvan.

Hoe bereidt u zich voor?

Het is verstandig om u van te voren voor te bereiden op het bezoek. Zo kunt u de burn-out richtlijnen in tweevoud uit printen zodat u deze mee kunt nemen naar uw bezoek aan de arts. De bedrijfsarts dient de tests af te nemen om zich aan de professionele standaard te houden (art. 7:453 BW). Wilt u weten hoe u zich het beste kunt voorbereiden op uw bezoek aan de bedrijfsarts? Wij hebben een handig overzicht voor u.

U kunt er ook voor kiezen om een afspraak in te plannen met een psycholoog. Deze kunnen de burn-out op schrift laten stellen, mocht u dat prettiger vinden. De diagnose is de moeite waard aangezien u op die manier juridisch sterker in uw schoenen staat. Zonder de diagnose, heeft u géén burn-out. Onderzoek zelf de mogelijkheden van verkrijgen van een diagnose.

Neem contact op

Bekijk meer vragen en antwoorden op onze FAQ-pagina. Heeft u deskundig advies nodig? Neem dan via het contactformulier contact op met Stichting Burnout.