Stichting Burnout, de diepere en bewezen waarheid omtrent burn-out

FAQ 11: Hoe lang duurt het herstel van een burn-out?

 

In het ideale geval kan iemand binnen 6 maanden van een burn-out herstellen. In dit ideaalscenario bevat de werkomgeving relatief weinig chronische stressoren en is de werkgever bereid de stressoren weg te nemen die er zijn. Stressoren zijn oorzaken waar u stress van kunt krijgen. Ook moet je bij het begin van uitval door een burn-out meteen externe en deskundige burn-out begeleiding krijgen. Zie voor nog meer cijfers over burnout-duur: https://burnout.nl/burn-out-cijfers-inclusief-burn-out-duur/

Als de werkgever en de werknemer helemaal niets doen, kan een burn-out na 2 jaar chronisch worden. Dit kan overgaan in chronische vermoeidheid en wordt op die manier een levenslange handicap. Het is dus heel belangrijk een goed burn-out herstelprogramma te kiezen.

Een burn-out geneest niet vanzelf door vakantie of door een nieuwe baan te starten. Burn-out herstel omvat het leren van ‘vele lessen’ omtrent jezelf.

  • Waar bent u gevoelig voor?
  • Hoe staat u in het leven?
  • Wat zijn uw waarden?
  • Hoe gaat u met stress en problemen om?

Ook is het belangrijk dat je weet hoe je moet reageren op ‘dreigingen’ die je burn-out hebben veroorzaakt. Dit leerproces wordt heel vaak vergeten door een coach/psycholoog, maar niet bij Stichting Burnout!

Neem contact op

Bekijk meer vragen en antwoorden op onze FAQ-pagina. Heeft u deskundig advies nodig? Neem dan via het contactformulier contact op met Stichting Burnout.