Geschreven door Stichting Burnout op 21 april 2020 in bedrijfsarts Behandeling Nederlands

Veel mensen schrijven ons, Stichting Burnout, na ca. een half jaar dat hun ggz-psycholoog niet zo helpt. ‘Logisch’, zeggen we dan, want er is met opzet de verkeerde diagnose gesteld, en dan volgt ook de verkeerde behandeling. Verschillende partijen varen er financieel wel bij, alleen u niet…..

Bij burnout vermoedens is de juiste weg: https://burnout.nl/blog-van-stichting-burnout/de-juiste-weg-bij-burnout-vermoedens/ (en op het einde staat ook op welke URL staat uitgelegd wat u moet doen als men niet de juiste weg bewandeld).

Sommige werkgevers begrijpen burnout niet, vrezen dat het nooit geneest en willen de medewerker eigenlijk op een zijspoor zetten. En vooral: bezava voorkomen na 2 jaar ziekte! (lees wat bezava is: https://burnout.nl/behandeling/de-enorme-invloed-van-bezava-op-werkgever-en-bedrijfsarts-bij-burn-out/)

Daarom vertellen sommige werkgevers tegen de door hun ingehuurde bedrijfsarts dat deze de burnout richtlijn Lesa NVAB met burnout-tests maar moet overslaan, en de medewerker naar ‘de psychiatrie moet sturen’. Dit heeft voor een kortzichtige werkgever veel voordelen:
– NUL kosten (u betaald via uw ziektekostenverzekeraar; burnoutherstelvergoeding is niet mogelijk via ziektekostenverzekeraar, moet via werkgever – https://www.ziektekostenverzekering.nl/dossiers/ziektekostenverzekering-burn-out
https://www.arbeidsrechter.nl/aansprakelijkheid-schade-werknemer-werkgever-ongeluk
http://www.uwv.nl/werkgevers/formulieren/verzoeken-om-participatie-in-re-integratie.aspx
– NUL aansprakelijkheid voor de werkgever en zijn arbeidsomstandigheden; burnout valt onder arbo en arbeidsgerelateerde zorg, niet IG=Individuele Gezondheidszorg). Richting UWV, om boetes als loonsancties en bezava te voorkomen, zegt werkgever: ‘had niets met werk te maken, was iets psychiatrisch’, ‘mijn naam is Haas’). En zo wordt u kostenkoos afgewimpeld

De GGZ kent de diagnose burnout niet, omdat de ggz uitsluitend werkt naar aanleiding van psychiatrie = DSM en de ziektes die je daar kunt declareren. Het liefst deelt men een diagnose uit waarvoor men goed geld krijgt van de verzekeraar (google maar op ‘diagnosefraude’).

Als u niet tevreden bent over uw ggz psycholoog zit er maar 1 ding op: uithuilen en alles opnieuw doen, te beginnen bij de diagnose, aan de hand van de burnout richtlijn en tests (kan bij Stichting Burnout)

Dan consulent/psycholoog zoeken waarmee het klikt en die verstand heeft van burnout. Dan trajectplan voorleggen aan werkgever, en die het goed laten keuren (mocht werkgever het niet willen: o.a. via UWV weet Stichting Burnout 101 manieren om goedkeuring werkgever toch te krijgen). En vervolgens herstellen. Uw ggz psycholoog kunt u uitschakelen door bv. uw testresultaten naar de ziektekostenverzekeraar te sturen met een briefje zoals dit: http://reintegratie.theater/docs/Voorbeeldmail-aan-eigen-ziektekostenverzekeraar.doc

Helaas is er geen voorlichting vanuit de overheid wat ‘arbeidsgerelateerde zorg’ is (zie https://beroepsziekten.nl !), hoe er dan gehandeld moet worden, en wat u moet doen als u voelt dat werkgever en door hem betaalde bedrijfsarts u op een verkeerd spoor zetten.