Geschreven door Stichting Burnout op 19 juni 2020 in bedrijfsarts Behandeling blog Nederlands

‘Geachte werkgever, (EMAIL ADRES!!),

De werkgever bepaalt of een medewerker weer moet gaat werken. Mocht de werknemer het hier niet mee eens zijn, dan moet hij een burnoutdiagnose op schrift laten stellen, aan het UWV sturen etc. en het UWV deskundigenoordeel afwachten. Een hele poespas.

Ik lees op internet dat vaak de fout wordt gemaakt van ‘te vroeg werkhervatten’, zodat dat er coaching is geweest en onderzoek naar ‘hoe is de burnout ontstaan? Wat kan ik anders doen?’. Veel werkgevers bevelen te vroege werkhervatting aan en komen dan in draaideurreintegratie terecht: om de 2 maanden starten, weer uitvallen, dat 2 jaar lang totdat de burnout echt heel diep is en een ziek uit dienst volgt met bezava gevolgen voor werkgever.

Het is echt veel beter mij EERST externe burnoutherstelcoaching aan te bieden, zoals van Stichting Burnout, waarin ik kan analyseren wat er mis ging, en daarna pas begin met werken, energiegevende werkonderdelen het meest (want burnout betekent: totale emotionele uitputting). Een ziek uit dienst kost u ‘bezava’, volgens inschatting Winnock 282.500 euro – https://www.winnock.nl/bezava-hier-moet-als-werkgever-op-letten/. Het lijkt mij veel beter voor u en mij een maandsalaris te investeren in burnoutherstelcoaching, waarna helemaal geen bezava hoeft te volgen.

Aan u als werkgever om wel/niet te bevelen dat ik naar het werk moet komen, maar ik denk dat ik nog lang niet klaar ben voor werkhervatting. Hoe ik me voel:

‘De chronische middenrifbreuk die ik heb speelt de afgelopen tijd
veel op door stress, ik slaap slecht waardoor ik medicatie neem en ben
vaak duizelig waardoor ik op het moment geen auto durf te rijden. Op de weg
merk ik dat ik snel een autoongeluk kan krijgen’.

Wilt u desondanks dat ik probeer een dag te werken? Het kan zijn dat ik in de loop van de dag duizelig wordt en me weer ziek moet melden, waarna weer extra dagen herstel nodig zijn. Beter lijkt me: eerst starten met externe deskundige burnoutherstelbegeleiding, waarbij ik LESSEN kan trekken uit mijn burnout, en pas als ik de nodige lessen heb getrokken: werkhervatting met de meest energiegevende werkonderdelen (u zou het omgekeerde kunnen zeggen: herstarten met de minst leuke onderdelen, maar dat verdiept weer mijn burnout, zo werkt dat in de arbeids- en organisatiepsychologie).

Ik hoor graag van u. Binnenkort mail ik u een offerte burnoutherstel.

Andere vraag: is het verstandig dat ik een burnoutdiagnose, die ik van een psycholoog heb, naar zowel u email als naar het UWV?

Met vriendelijke groet,

Werknemer xyz’ datum email NAW

BELANGRKIJK: DIAGNOSE OP SCHRIFT: https://burnout.nl/bedrijfsarts-erkent-burn-out-niet/hoe-een-burnout-diagnose-op-schrift-te-krijgen/