Geschreven door Stichting Burnout op 1 augustus 2019 in blog burn-out-preventie Nederlands

Om aan burn-out preventie te doen, is het nodig omvangrijk en diepgaan te begrijpen hoe burn-out ontstaat. Een lijstje met ‘tips en trucs’ voor preventie, of een wellness programma, zal niet helpen.

Instrumenten die wij bij opdrachtgevers/werkgevers vaak inzetten om burnout te voorkomen zijn:

a) 4DKL in excel, dat is de 4 Dimensionale Klachten Lijst van Terluijn: 4dkl blanco ter verzending. Deze kan elke medewerker zelf invullen. Terwijl een disstress score (zie tabblad uitslagen) van meer dan 20 vaak burnout betekent, betekent een disstress score van 10: ‘Nog duidelijk niet burnout, maar zo een disstress ga je niet vele jaren volhouden’. Een burnout preventietraject is dan nodig.

b) bij gaande BBTI. BBTI-ingevuld-met-cijfers-en-tekst-1-2-1 Een medewerker moet de voorbeeld teksten en cijfers overschrijven met eigen teksten en cijfers. Het maakt dan duidelijk ‘waar de schoen wringt’, ten aanzien van een dreigende burnout of reeds aanwezige burnout. 

Met een SB (Stichting Burnout) kan dan een preventief traject worden doorlopen om de ‘inbalansen’ recht te trekken – door praktische probleemoplossing, door andere coping, door inzet mindfulness of ACT (Acceptance Commitment Therapie)

Om zich in te lezen in ‘hoe burn-out ontstaat’ bevelen wij aan onze artikelen te lezen over burn-out oorzaken:

1. https://burnout.nl/sb_wp/oorzaken-van-burn-out/6-organisatiegebieden-van-burn-out/

2. https://burnout.nl/sb_wp/oorzaken-van-burn-out/burn-out-en-cultuur-de-cultuurdimensies-van-hofstede-en-trompenaars/

3. https://burnout.nl/sb_wp/oorzaken-van-burn-out/scientific-management-taylorisme-en-haar-burn-out-slachtoffers/

4. https://burnout.nl/sb_wp/oorzaken-van-burn-out/burn-out-omgeving-of-persoon/

5. https://burnout.nl/sb_wp/oorzaken-van-burn-out/analyseren-door-welke-werk-en-prive-aspecten-uw-burn-out-is-ontstaan/

6. https://burnout.nl/sb_wp/oorzaken-van-burn-out/afgezien-van-de-omgeving-wat-maakte-het-persoonlijk-en-emotioneel-mogelijk-dat-je-burn-out-werd/

en daarnaast het totaalmodel voor stress- en burnout van Stichting Burnout te bezien:

https://burnout.nl/sb_wp/blog-van-stichting-burnout/stress-en-burn-out-model-stichting-burnout/

Hier is een artilel uit 1998 van burn-out professor Maslach zelf, over burn-out preventie: https://burnout.nl/sb_wp/wp-content/uploads/2018/11/Prevention_of_Burnout_AppPrevPsych_1998-Maslach-Goldberg-1998.pdf

Burnout preventie implementeren

U wordt van harte uitgenodigd contact op te nemen met Stichting Burnout (info@burnout.nl, ook voor telefonische afspraken) om te overleggen hoe preventie in uw organisatie vorm te geven.

In nieuwe interessante tool, nog niet met een klant in de praktijk geprobeerd lijkt: https://employerbrander.nl/werkgeluk-onderzoek/?utm_source=rend-nieuwsbrief&utm_medium=mail&utm_campaign=werkgeluk#preview