Geschreven door Stichting Burnout op 25 september 2019 in blog Nederlands

Wij (Stichting Burnout) krijgen veel emails van werknemers die ontevreden zijn over Ergatis. Kijk ook op http://maps.google.com, daar zie je deze ontevredenheid over Ergatis op de diverse vestigingen terugkomen.

Het patroon is meestal hetzelfde:

  1. Ergatis doet alsof beroepsziekten, zie http://beroepsziekten.nl met bijbehorende richtlijnen, niet bestaat.
  2. In geval van burnout word je psychiatrisch getest, m.b.v. DSM 4/5 = de bijbel van Amerikaanse psychiaters
  3. Er wordt niets gevonden. Nee, uiteraard niet, burn-out is onderdeel van Arbeids- en Organisatiepsychologie, en occupational health medicine, en staat niet in DSM!


Maak de tests van de burnout richtlijn NVAB bij Stichting Burnout (info@burnout.nl), en als je de diagnose op schrift wilt: lees https://burnout.nl/sb_wp/diagnose/burn-out-diagnose-hoe-herken-je-een-burn-out/, daar staan ook email adressen van psychologen die burnout als diagnose op schrift zetten.

Ergatis kan een werkgeverstruc zijn om je met een kluitje in het riet te sturen, en alle arbeidsgerelateerdheid hocus pocus te laten verdwijnen. De grote incentive hierachter is bezava: https://burnout.nl/sb_wp/behandeling/de-enorme-invloed-van-bezava-op-werkgever-en-bedrijfsarts-bij-burn-out/.

Schrijf vooral jouw ervaring met Ergatis met naam en toenaam op zorgkaartnederland.nl en op google maps, zo help je je medemensen. Schrijf uiteraard ook over goede ervaringen met Ergatis (wel eerlijk blijven he!).

(voorbeeld briefje om Ergatis af te zeggen:

‘Geachte Ergatis,

Uit uw stukken en uit de beoordelingen van Ergatis op Google Maps begrijp ik dat Ergatis zich helemaal niet richt op beroepsziekten zoals vermeld op http://beroepsziekten.nl, inclusief burnout, maar dat Ergatis zich alleen op psychiatrie richt met DSM. Psychiatrie en DSM zijn bij mij niet van toepassing, en ik wil geen psychiater spreken in het kader van art. 8 EVRM. Ik zal zelf een wel integer arbeidsdeskundig bureau uitzoeken dat zich WEL houdt aan de richtlijnen en tests zoals vermeld op http://beroepsziekten.nl

Mvg,

……..’

Overigens staat het vaststellen van een FML, Functie Mogelijkheden Lijst, LOS van diagnosestelling. Als uw werkgever u naar Ergatis stuurt voor een FML bepaling, kunt u eventueel een ander bureau voorstellen, maar u moet wel meewerken aan de vaststelling van een FML.