Geschreven door Stichting Burnout op 8 juli 2020 in bedrijfsarts blog Nederlands

Vanwege bezava (google: ‘burnout.nl invloed bezava’) hebben de bedrijfsartsen in 2014 collectief besloten (na een presentatie over bezava) de werkgevers te plezieren door burnout zoveel mogelijk niet te meten en niet op schrift te stellen. Bedrijfsartsen worden 100% betaald door werkgevers, op grond van ‘uurtje factuurtje’.

Wat u er tegen moet doen? De bedrijfsarts een aangetekende brief of mail sturen die u goed bewaart:

‘Geachte bedrijfsarts,

U probeert volgens mij sluw het woord burnout te vermijden, om een wit voetje te halen bij de werkgever die u betaalt. Maar dat gaat niet, althans: u bent conform art. 7:453 verplicht zich te houden aan een professionele standaard, in het geval van mijn burnoutklachten: bijgaande NVAB lesa richtlijn voor burnout, inclusief 4DKL SCL 90 en Ubos.

Zou u die bij mij willen afnemen, die tests?

En een goede probleemanalyse willen doen, en een goede diagnose? (laat u ook achterwege, u houdt het allemaal op de vlakte).

Wat u wel niet doet zal ik meenemen in mijn beoordeling van u op zorgkaartnederland.nl, bedrijfsartsen, en al dan niet een verzoek aan het NCVB (Ned Centrum voor Beroepsziekten) om u een boete op te leggen, en een brief aan de Minister van Volksgezondheid om al dan niet uw vijfjaarlijkse BIG-registratie te verlengen.

Ook zal ik overwegen om de tips vermeld op http://www.bedrijfsarts.net/reviews-beoordelingen-bedrijfsartsen.html op te volgen.

Ik krijg graag de te maken tests van u, conform richtlijn, en een dieper gaande probleemanalyse en diagnose.

Mvg,

burnoute werknemer’

Laat daarnaast ook een diagnose opstellen door een psycholoog. Ook hier veel non-ethiek wegens willen ‘plezieren werkgevers’, maar hier zijn dan enkele eerlijke psychologen waar u terecht kunt:

https://burnout.nl/bedrijfsarts-erkent-burn-out-niet/hoe-een-burnout-diagnose-op-schrift-te-krijgen/