Geschreven door Stichting Burnout op 14 mei 2020 in blog burn-out-preventie

Met dank aan https://hetarbeidsrechtadvocatenkantoor.nl/: de NOW regeling loopt binnenkort af, Noordmaatregele Overbrugging voor Werkbehoud. Dan wordt verwacht dat veel werkgevers zullen gaan ontslaan.

Dat kan langs:
1) collectieve weg, WCO, Wet Collectief Ontslag, met sociaal plan en alles
2) langs ‘natuurlijke weg’. Dat laatste wil zeggen dat werknemers 1 voor 1 worden aangepakt, soms met intimidatie door de baas, die zegt ‘we willen je weg hebben hier’ of ‘je functioneert niet meer’. Dat kan leiden tot burnout. Laat die burnout dat z.s.m. bij Stichting Burnout vastleggen, want dan ben je ziek en kun je niet zo gemakkelijk ontslagen worden.

Vraag dan tests aan bij Stichting Burnout, burnout tests die ook in de Lesa-NVAB richtlijn staan, en een schriftelijke diagnose, en een burnoutherstelplan, mogelijk aangevuld met outplacement, dat we dan samen bij werkgever kunnen inleveren.

Stichting Burnout heeft veel ervaring met het overtuigen van werkgevers (eventueel in samenwerking met het UWV) om burnoutherstel en outplacement te betalen.

NOW (klik link)

Lees hier hoe HRO/directies wordt aangeraden te sjoemelen met het anciënniteitsbeginsel: https://dehrmstrateeg.nl/reorganisatie/?utm_campaign=reorganisatie&utm_source=enormail&utm_medium=email&utm_content=”Reorganisatie:%20waar%20je%20op%20moet%20letten%20als%20directie/HRM”. – je kunt er een eigen advocaat op zetten om de berichten/beslissingen van werkgever richting jou te controleren