Geschreven door Stichting Burnout op 19 november 2020 in blog Nederlands

Een rechtsbijstand is handig om informatie te krijgen, maar verder gaan zij nooit of zelden een brief voor u schrijven. Zij stappen zeker niet voor u naar de rechtbank, en dat voelt de tegenpartij. Neem daarom een advocaat, en als u minder niet enorm veel verdient: een advocaat op toevoeging.

Dan bent u alleen de eigen bijdrage kwijt, die volgt uit deze tabel: https://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen/inkomensnormen

Stichting Burnout wil psycholoog zijn, en gaat dus niet buitenstanders gratis juridisch advies geven (behalve wat op de site staat, en de juridische zelfhulppagina https://burnout.nl/juridische-zelfhulp-pagina/. Stichting Burnout kan zeker niet uw tegenpartij schrijven, a) omdat het geen advocatenkantoor is b) omdat SB het nooit kan opvolgen met een juridische procedure (bij uitstek: kort geding).

Google op  [advocaat op toevoeging {onderwerp}].

Het ‘niet assertief kunnen schrijven’ ligt in het verlengde van je burnout wording; want als je wel je eigen behoeften voelt, en daar assertief over kunt communiceren, word je in het algemeen niet burnout. Dus in plaats van Stichting Burnout te vragen ‘wat je nu weer naar HR of werkgever of bedrijfsarts moet schrijven’: huur een advocaat in, die i.t.t. jou wel assertief kan schrijven. Alternatief voor advocaat is een vriend of familielid die/dat assertief kan schrijven. Maar kom niet wekelijks terug bij SB met juridische vragen: alles staat op onze site, het probleem is niet zozeer het ‘niet weten’ als ‘nooit geleerd hebben een assertieve brief te schrijven’. Wij van Stichting Burnout willen best even de hoofdlijn aangeven, maar daarna schrijven moet je zelf, of een vriend, of familielid, of advocaat. Volg ook een cursus ‘assertief schrijven’.