Stichting Burnout, de diepere en bewezen waarheid omtrent burn-out

Achtergrond & Contact

Achtergrond en contact SB (Stichting Burnout)

Erkenning Stichting Burnout

De enige organisatie met een totaal stress-burnout model op 1 A4: klik  op  het  plaatje om  het  groot  in  beeld  te  krijgen:

 • erkend door UWV, goedgekeurd voor module ‘werkfit maken’
 • erkend door de landelijke inkooporganisatie van de overheid
 • 4,8 als gemiddeld cijfer in de Google Reviews
 • wetenschappelijke referenties van onze wetenschapsman en kwaliteitsbewaker:
  https://scholar.google.com/citations?user=zVbuS5kAAAAJ&hl=nl https://www.researchgate.net/profile/Jean_Blankert
  http://orcid.org/0000-0001-5955-580X
 • burnout herstel methode is totaal uitgeschreven, als enige in Nederland,EN wetenschappelijk goed gekeurd – bewijs: ga naar Google Scholar, http://scholar.google.com en geef dan in ‘burnout herstel methode’ en dan komt onze herstelmethode SB-2015 als eerste naar boven
 • verder: ‘face value’ erkenning – burnout kenners die deze site lezen erkennen onze kennis van burnout
 • sinds 2006 de enige in burn-out gespecialiseerde organisatie in Nederland
  werkend met hoofdzakelijk A&O psychologen met ruime werkervaring (50+) en additionele burnout-opleiding

Opgericht in 2006, landelijk vertegenwoordigd, Kamer van Koophandel nummer 244 03980, info@burnout.nl. Wij hanteren geen telefoon omdat wij dan overspoeld zouden worden door juridische vragen, terwijl daarvoor anderen, zoals de jurofoon, zijn aangewezen. Uiteraard kan telefonisch overleg als u mailt waar het om gaat, uw telefoonnummer vermeldt en welke beltijden u schikken.

Contact?

Mail ons op info@burnout.nl met wat u wilt of neem contact met ons op via het contactformulier. Ook een verzoek tot telefoon- of Skypegesprek kan, naast oriënterend persoonlijk gesprek; vermeld in elk geval:

email adres
naam
woonregio
telefoonnummer (voor wat beter per telefoon kan, zoals afspraak maken, of als u meteen uw hele verhaal ‘kwijt’ wilt)
telefoonmiddagen en – avonden waarop u telefonisch bereikbaar bent.

Sommigen vinden het leuk hun hele verhaal eerst uit te schrijven. Als ‘record’ hebben wij een werkstuk van 80 pagina’s gekregen, over de eigen burnout (‘schrijven als verwerkingstherapie’).

Anderen willen zo snel mogelijk een telefoongesprek met een deskundige.

Weer anderen willen eerst wat per email weten, tests doen, en staan dan op voor telefoon: om een afspraak te maken voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Alle varianten zijn mogelijk, als u bovengenoemde informatie er maar bij zet.

Tot en met testen en vrijblijvend kennismakingsgesprek met een burnoutcounslluent/psycholoog is alles kostenloos. Als u daarna positief bent, maken wij een plan, met kosten, en daar kunt u ja of nee op zeggen.

Pers

Pers (de algemene pers, niet de vakpers) stuurt Stichting Burnout gemiddeld 3x per dag een mail met het verzoek om burnout-kandidaten. Als wij daaraan gehoor zouden geven, zou dat betekenen dat ons klanten en ex-klantenbestand 1000x per jaar een persverzoek zou krijgen. Dit willen zij niet (en dit zou uiteraard ook zeer stressend zijn). Pers wordt aangeraden om burnout-kandidaten ZELF te werven via google-ads en geld te bieden voor een optreden van een burnout-er (dat mag ook, aan tv wordt veel geld verdiend en de burnout-er zou dan de ‘smaakmaker’ van de uitzending zijn).

Stichting Burnout wil als enige in burnout gespecialiseerde partij in Nederland wel regelmatig gratis commentaar geven op vragen; u kunt ons dus wel mailen met vragen zoals ‘Hoe zou het komen dat…?’. Zelf op tv of radio optreden ambiëren wij minder.

Achtergrond

Stichting Burnout is in 2004 ontstaan omdat een aantal van de nu bij de Stichting betrokkenen merkte dat binnen de reintegratiewereld heel weinig begrip voor burnout was. Of dat reintegratieconsulenten wel burnout zagen bij hun cliënten, maar een behandeling niet durfden.

Ook merk je dat veel artsen ‘bang zijn voor burnout’: zij weten vaak totaal niet wat zij ermee aanmoeten (huisartsen hebben er overigens in het algemeen prima begrip voor). Artsen zijn een beethe bang voor alle psychosomatische ziekten, maar burnout in het bijzonder.

Burnout is ook anders dan alle andere psychomoatische stoornissen, omdat het een ENERGIESTOORNIS is. Depressie e.d is een STEMMINGSSTOORNIS. Het kan bij elkaar liggen, maar is toch duidelijk verschillen.

Burnoutconsulenten moeten vooral:
– zeer hooggevoelig zijn
– het ‘duwen, rukken en trekken’ in diverse organisaties goed begrijpen
– goed zijn in arbeids- en organisatiepsychologie .

Wij hebben deze juiste mensen – op maximaal een half uur rijden van u.

Algemene voorwaarden

Hier vindt u onze algemene voorwaarden (AV) inclusief privacyreglement, klachtenreglement en AVG beleid: Algemene Voorwaarden