Geschreven door Stichting Burnout op 31 januari 2020 in Behandeling blog Nederlands

https://www.ziektekostenverzekering.nl/dossiers/ziektekostenverzekering-burn-out

– de ziektekostenverzekering betaalt het dus niet, omdat a) burnout onder arbeidsomstandigheden valt, en beroepsziekte -> kosten werkgever b) burnout niet onder psychiatrie/ggz/gz valt. Wat vergoed wordt, psychisch, heeft altijd een DBC code die aan een psychiatrische omschrijving gekoppeld is.


https://www.arbeidsrechter.nl/aansprakelijkheid-schade-werknemer-werkgever-ongeluk

– burnout valt onder bovenstaande categorie, een werkomstandigheid waarbij werkgever zich bewust is van het gevaar


http://www.uwv.nl/werkgevers/formulieren/verzoeken-om-participatie-in-re-integratie.aspx

– als werkgever niet wil betalen, is het altijd goed hem te wijzen op deze optie: dat UWV meebetaalt. Schriftelijk mailen aan werkgever en vragen om die optie te gebruiken.

Verder komt het regelmatig voor de WULBZ verzekeraar (degene die je ziekteloon vergoedt aan je werkgever) burnoutherstel wil betalen, omdat zij belang hebben bij niet onnodig lang ziekteloon uit te betalen. De meeste WULBZ verzekeraars weten dat sommige werkgevers er niet mee zitten dat iemand lang burnout is (althans, het eerste jaar niet) omdat zij het loon (WULBZ) toch vergoed krijgen door de WULBZ verzekeraar.

Een laatste mogelijkheid is dat je een 50-50% deal voorstelt aan je werkgever: zij betalen de helft van het herstel, en jij de helft. Met jouw factuur kun je jouw kosten aftrekken van de belasting, want de werkgever had alles moeten betalen en het is beroepsgebonden.