Stichting Burnout - speciale onderwerpen - KEURING op burnout of CVS of Lyme/Borrelia/borreliosis bij UWV of particuliere verzekeraar

   Landelijk plus Vlaanderen
   Home - Startpagina


Stichting Burnout inschakelen bij keuringen

(burnout, CVS, Lyme/Borrelia/borreliosis)

U kunt, als particulier of als werkgever, Stichting Burnout ook inhuren voor KEURINGEN - van het UWV, of bij een private verzekeraar.

Wij zijn deskundig in de ziekten: burnout, CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom), Lyme/Borrelia/borreliosis.

De ziekten zijn qua vereiste deskundigheid gerelateerd, en Stichting Burnout beschikt over de vereiste multidisciplines: arbeidsdeskundige, psycholoog, microbioloog en artsen.

Voorbeelden

UWV keuring

Voor diverse particulieren hebben wij, tegen ca. 600 euro kosten per geval, een rapportage gemaakt die diende als grondslag voor een IVA aanvraag - om volledig afgekeurd te worden.

In alle gevallen tot nu toe werd onze rapportage zodanig gewaardeerd dat het UWV 80-100% arbeidsongeschiktheid vaststelde.

Particuliere verzerkering

Particuliere verzekeraars kijken bij een keuring in iets meer detail dan het UWV. De functie wordt in meerdere delen opgesplitst, per deel wordt gekeken hoe ernstig en hoe langdurig en (anderzijds) hoe herstelbaar de huidige handicap is.

Ook speelt, meer dan bij het UWV: welke wetenschappelijke artikelen zijn over de ziekte IN VERBAND met deze belemmering bekend?

Ook hier heeft Stichting Burnout een grote database aan wetenschappelijk bewijs achter de hand, waardoor wij zowel een verzekering als een particulier kunnen bijstaan bij de keuring.

De partij met een excellent rapport en nauw aansluitende wetenschappelijke verwijzingen wint in het algemeen - en wij kunnen uitstekend dergelijke rapportages, als 'input' voor een particuliere keuring, verzorgen.

Verbanden burnout, CVS, Lyme/Borrelia/borreliosis

Veel mensen vinden burnout enorm moeilijk te begrijpen....wij (uiteraard) niet. Burnout is een heel begrijpelijke onbewuste weigering van lichaam en geest om door te gaan met activiteiten die GEEN verwachte beloning opleveren.

Psychologisch en gedragsmatig is burnout uitstekend waar te nemen en te testen (voor degenen die er verstand van hebben). Somatisch is burnout moeilijker te meten: er zijn geen neuroscans die anatomisch een verschil aantonen.

Toch werken de neuronen NA burnout anders dan ERVOOR. Dat is niet alleen bij mensen zo, maar ook bij dieren. Stichting Burnout beschikt over tal van wetenschappelijke literatuur inclusief meting van CVS, chronisch vermoeidheids syndroom, bij dieren. Dit is overigens veel eenvoudiger dan u denkt, maar het 'geheim van de smid' vertellen wij niet hier openlijk op de site.

'Lyme' is 'de' ziekte die kan ontstaan na de beet (eigenlijk 'steek') van een teek. De eerste massale waarneming was rond een dorp 'Lyme', vandaar de naam. Maar strikt gesproken was de ziekte al veel langer gangbaar, maar niet zo wijd verspreid. De bacterie die de ellende veroorzaakt het 'Borrelia', en daarom is de naam voor de ziekte 'borreliosis' correcter dan 'Lyme'.

De bacterie kan op een gegeven moment gaan 'huishouden' als het natuurlijke afweersysteem, dat op alle mogelijke proteinecombinaties is 'ontworpen', te verzwakt is om Borrelia meteen te elimineren. Het zal duidelijk zijn dat 'boswerkers' in Zuid Duitsland nooit borrelia hebben, maar dat de ziekte vaker voorkomt onder stedelingen met verzwakt immuunsysteem en minder frequente 'blootstelling' aan de natuur.

De verzwakking van het immuunsysteem leidt tot een scala van veschijnselen die deels op 'CVS', chronische vermoeidheids (syndroom) lijken. Maar bij borreliosis is alles geinitieerd door een bacterie, bij CVS is oorzaak 'onbekend' of 'psychisch' (zoals bij dieren die gedwongen worden tot bepaalde werkzaamheden die ze uit zichzelf niet graag zouden verrichten: daar ontstaat neurologisch precies dezelfde burnout (!) en CVS als bij de mens. Er zullen in de toekomst ook CVS-geneesmiddelen op de markt komen - maar als de oorzaak duidelijk aanwijsbaar is in 'activiteiten die men gedwongen verricht maar eigenlijk niet lonend vindt' lijkt het ons gezonder de activiteiten te veranderen dan pillen te slikken.

Bij CVS ten gevolge van niet-te bestrijden borrelia zijn anti-CVS farmaca uiteraard een stuk 'acceptabeler'.

Wereldwijde expertise Borrelia / borreliosis

Mensen van Stichting Burnout zijn ook bestuurders geworden van het kersverse (2014) wereldwijde 'Global Knowledge Center for Borreliosis' - http://borreliosis.org. Daar zijn wij trots op, en dat geeft u een stuk vertrouwen.

Contact?

Mail ons op info@burnout.nl met alles wat u wilt, of vraag om een telefoongesprek of Skype gesprek. Vermeld in uw mail a.u.b. in elk geval:

  • email adres
  • naam
  • woonregio
  • telefoonnummer
  • telefoonmiddagen en - avonden waarop u telefonisch bereikbaar bent.

info@burnout.nl. Met onze rapporten en wetenschappelijke verwijzingen valt de keuring veel sneller in uw voordeel uit!Stichting Burnout - Met onze rapporten en wetenschappelijke verwijzingen valt de keuring veel sneller in uw voordeel uit!