Stichting Burnout
   Contactformulier (klik) - info@burnout.nl

Stichting Burnout is actief in vier landen: België, Nederland, Frankrijk en Duitsland, op respectievelijk:
http://burnout.be
http://burnout.nl
http://burnout.fr
http://burnout.berlin (!)
   Home NL - Startpagina
Kies een onderdeel
Burnout diagnose Burnout diagnose
Wat is burnout?
Verschil burnout met...?
Test op burnout
Waardoor burnout?
 Hoeveel burnout?
Burnout hestel programma's
Wat veranderen?
Therapiesoorten
Wie speelt mee?
Wie betaalt het?
Typische burnoutsituaties
Loopbaanoriëntatie
Cijfers

Juridisch burnout

Wetenschap-onderzoek
Achtergrond & Contact
Burnout preventie
Burnout: omgeving of persoon?
Burnout preventie
Second Opinion bedrijfsarts
Studenten-burnout
HSP-hoogsensitief
Politiek arbeidsgerelateerde zorg
Voorbeeld tests – diagnose – herstelplan
Werkevers-burnout
Einde tijdelijk contract ziek

Speciale onderwerpen buiten menu om:

KEURING in verband met burnout, Lyme, CVS, bij UWV of particuliere verzekeraar? Klik en lees!

Alles over Bezava op de nieuwe site http://bezava.com

Word lid van het Linkedin forum 'Sociale Wetgeving' met voor u 4 relevante wetten, waarvan 3 nieuw!

U gratis aangeboden door EBG, Euroean Burnout Group, waar Stichting Burnout met http://burnout.nl ook een onderdeel van uitmaakt. Dit zijn de vier subgroepen met URL's:

- Participatiewet, subgroep

- Bezava, subgroep 

- Poortwachter, subgroep

- Wet Werk en Zekerheid, subgroep 

Alle originele wetteksten staan erbij, evenals krantenartikelen, en diverse presentaties van advocatenbureaus over de gevolgen van de 4 bovengenoemde wetten

Burnout preventie - verzuim preventie - organisatiebrede factoren

In België is sinds 1 september 2014 preventie van burnout verplicht. Wij helpen daar diverse werkgevers bij burnoutpreventie. Het scheelt veel ziektegeld en juridische kosten!

Kijk op http://burnout.be/burnout-preventie-wet/burnout-preventie-wet.html

Nederland: burnout preventie i.v.m. Bezava

In Nederland zorgt Bezava er vooral voor dat werkgevers gaan oppassen voor langdurige burnout, of het chronische vermoeidheidssyndroom.

Diverse werkgevers zijn gecharmeerd van onze aanpak bij HEN op het intranet stress- en burnout preventie in te richten, zodat werknemers, leidinggevenden en P en O snel e.e.a. kunnen signaleren en ingrijpen. Hier is een heel goedkope en doeltreffende oplossing: inrichting burnoutpreventie bij werkgevers (klik, pdf 2 A4)

Voor preventie is het ook van belang te letten op ORGANISATORISCHE factoren die mensen structureel burnout kunnen maken: artikel 6 areas of burnout

Individuele werknemers kunnen zichzelf testen, gratis, met behulp van de volgende 4DKL - 4 Dimensionele Klachtenlijst, online, met meteen de uitslag (klik)

Burnout en andere psychische verzuimziekten hebben vaak ook een organisatorische component, dat geldt extra vaak bij stress en burnout. Het is belangrijk dat leidinggevenden een bepaald basaal inzicht hebben in stress en burnout. Wij vinden volgende BOIT handleiding erg goed om managers en leidinggevenden te instrueren (klik, pdf).

Daarnaast kan het heel waardevol zijn om een traditioneel personeelstevredenheidsonderzoek en de inventarisatie van potentiele structurele verzuimfactoren IN DE ORGANISATIE te combineren

Stichting Burnout heeft een klassieke Nederlandse personeelstevredenheidsenquête uitgebracht aangevuld met een cluster 7, verzuimveroorzakers op organisatieniveau. Bij die inventarisatie van verzuimveroorzakers op organisatieniveau volgen wij de zeer geavanceerde Engelse vereniging van HR professionals, de CIPD.

Hier vindt u onze 'Personeels- tot verzuiminventarisatie INEEN' die wij aanbieden:
(klik, pdf, 3 pagina's)

Als u de wereldwijd beste rapporten en tabellen over verzuimmanagement wilt hebben: mail ons vrijblijvend op info@burnout.nl, dan sturen wij u die toe.

Bellen?

Wilt u over uw werknemer praten? Dan maken wij graag een belafspraak via de betreffende consulent. Wilt u graag over Stichting Burnout als geheel praten? Dan plannen wij graag een gesprek in met een van onze kaderleden.

info@burnout.nl met uw telefoonnummer en beltijden, en wij reageren zeer snel. In het verleden hebben wij alle mogelijk telefonische oplossingen bedacht, maar telkens bleek het aan de lijn hebben van een 'weinig wetende telefoniste' verstorender dan via email een belafspraak met de inhoudelijk deskundige.

U bent ook ZEER WELKOM met ALGEMENE vragen over burnout, zowel theoretisch, als betreffende hele afdelingen, zowel als preventie. Wij praten graag over ons vak en geen vraag is ons te gedetailleerd.

Wij kiezen geen partij tussen werknemer en werkgever, wij hopen beide partijen en de wereld te dienen door zoveel mogelijk mensen gezond en gelukkig te maken. Uit een studie van het UWV in november 2013 blijkt dat de 'snelle uitzendaanpak' voor 6 MAAL zoveel arbeidsongeschiktheid zorgt; wij zijn dus duidelijk voor de langdurige aanpak - 'eerlijk (en gelukkig) duurt het langst!'


Stichting Burnout - De diepere en bewezen waarheid omtrent burnout